6 troeven voor moeder en kind


Ervaring en expertise

Vanaf je zwangerschapswens tot de baby 1 jaar oud is

Nabijheid

In en rondom Leuven (incl. Heverlee, Kessel-Lo, Wijgmaal, Wilsele), Aarschot, Bertem, Bierbeek, Boutersem, Haacht, Herent, Holsbeek, Huldenberg, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Tielt-Winge, Vossem. In het Leuvense zal je ons vaak op de fiets zien komen.

Samenwerking

Onderling en met de regionale ziekenhuizen en andere collega-zorgverleners .

Op maat

Jij als mama en jullie als koppel en gezin staan voor ons centraal. Tijdens het intake gesprek en de consultaties verkennen we wat jouw noden en zorgvragen zijn en spelen hierop in.

Holistische visie

Moeder en Kind staan centraal in onze zorg. We bekijken samen wat je nodig hebt op vlak van lichamelijke klachten, veranderende emoties en dit steeds in relatie tot je omgeving.

Bijkomende specialisaties

De expertise binnen onze groep biedt een grote meerwaarde voor alle cliënten van onze praktijk: we hebben lactatiekundigen, postpartum & zwangerschapsshiatsu en -coaching, babymassage en een deskundige gezonde leefstijl en hormoonbalans.

Aanbod


 • Prenatale consultaties aan huis of in de praktijk.
 • Individuele voorbereiding op arbeid, bevalling en kraamtijd.
 • Shiatsu: zwangerschapsmassage.
 • Moxa: een zachte techniek om de baby te laten draaien van stuit- naar hoofdligging.
 • Arbeid aan huis.
 • Zorgen na de bevalling tot de leeftijd van 1 jaar:
 • Medische opvolging
 • Borstvoedingsondersteuning
 • Overschakeling naar vaste voeding
 • Ondersteuning in de zorg voor de baby
 • Babymassage.
 • Postpartum coaching voor als het moeilijk is na de bevalling of tijdens de (volgende) zwangerschap.
 • Leefstijladviezen, gezonde voeding en hormoonbalans.

Good practice logo

Wij dragen met fierheid het good practice logo van onze beroepsorganisatie VBOV. Dit betekent dat we ons engageren om aan een heel aantal voorwaarden te voordoen, zoals kwaliteitsvolle en babyvriendelijke zorg, permanente vorming, respect voor de deontologische regels en ethische code van het beroep, financiële transparantie. De volledige verklaring lees je hier.

Tarieven

Wij willen alle gezinnen de mogelijkheid geven om bij ons opgevolgd te worden. Twijfel niet om de tarieven met ons te bespreken.

Consultaties

De consultaties zelf worden volledig door de mutualiteiten vergoed via derdebetalersregeling. Wij zijn allen geconventioneerd, wat wil zeggen dat we de tarieven van het RIZIV hanteren.

Prenatale individuele workshop

Wens je je wat grondiger te verdiepen en voor te bereiden op arbeid en bevalling, borstvoeding en/of kraamtijd, dan nemen we graag tijd voor jou (met eventueel je partner) om op deze onderwerpen in te gaan in een interactieve workshop vol info en didactisch materiaal, op maat van jouw behoeften.

€20

Prenatale workshop in groep

in voorbereiding

Dossierkost

We willen jullie dossier veilig en digitaal opmaken, bijhouden en op verplaatsing kunnen raadplegen. De dossierkost wordt aangerekend bij de opmaak van het dossier tijdens het eerste contact.

€25

Forfait

Een eenmalige forfaitaire vergoeding van €50 dekt onze 24/24u bereikbaarheid, 7/7 zorg, medische materialen, noodkolf en administratie. Dit forfait wordt aangerekend na de geboorte.

€50

Verplaatsingsonkosten

Per huisbezoek rekenen we €5, 8 of 10 aan voor onze verplaatsingskost en -tijd, afhankelijk van je woonplaats. Het bedrag wordt vooraf vastgelegd en aangerekend met een factuur achteraf. Deze factuur wordt door sommige hospitalisatieverzekeringen terugbetaald.

€ 5, 8 of 10 /bezoek

Contactgegevens

Leuvense Vroedvrouwerij

016 36 21 91

info@leuvensevroedvrouwerij.be